Follower

Follow

Wednesday, October 23, 2013

Rendang Daging Simple sangat2....


Akhirnya dapat gak la spent masa tuk buat rendang daging hujung minggu lepas, hari ni baru dapat upload dalam blog. Simple, tapi sedap gak (hehehe..puji sendiri plok) tambah2 makan dengan lemang memang terangkat...hehehe. Makan dengan nasi putih pun sedap tambah2 nasi panas2 lagi..peghhh..hehehe
resipi yang cukup ringkas, nah resipi nya:

Bahan-bahan:
500gram daging dipotong kecil
3 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2cm halia
1sudu teh serbuk kunyit
1cm lengkuas
3 batang serai
1 sudu besar cili giling
1 sudu besar serbuk kari daging
1 kotak santan
1 gelas air
1 mangkuk air asam jawa
garam dan gula secukup rasa

Cara-cara:
Bawang merah, bawang putih, halia lengkuas dan satu batang serai di kisar halus.
Kemudian tuangkan ke atas daging yang siap di potong dan di basuh.
Masukan kesemua bahan-bahan tadi kecuali dua batang serai (diketuk) dan santann.
perap sekejap dalam 20-30 minit.
Panaskan kuali, masukan daging yang telah di perap tadi kacau sehingga mendidih.
Kemudian masukkan santan dan serai.
Kacau sehingga sedikit kering.


Tutup api dan hidangkan...

Friday, September 6, 2013

MORE STOCK CLEARANCE


SULAM POLOS

Tinggal 3pasang je lagi
warna seperti gambar di bawah
(warna sedikit lain dari warna sebenar disebabkan oleh pencahayaan)





Material Kelly 
Bidang 60 3.5 Meter sepasang
RM80 (tidak termasuk pos)

Thursday, September 5, 2013

CLEARANCE STOCK

KAIN PASANG DARI INDON


SULAM KODOK
Material Semi Silk
Bidang 60 Sepasang 3.5 Meter
RM80.00 (tidak termasuk pos)
Kod: 
01 sold out
02 sold out 
03
04 sold out









Wednesday, July 10, 2013

Tempahan Shahiera..

Keychain tempahan dari shahiera
tema biru-hitam 


Dah selamat sampai dah ke tangan pemiliknya..
cuma baru update kat blog hehehe..tugasan harian dan kekangan masa tak mengizinkan huhuu..
terima kasih to shahiera :-)

Thursday, June 27, 2013

CROCHET!!!

HAI...ASSALAMUALAIKUM semua...dah lama menyepi dan blog pun dah lama tak update. Sekarang eizan muncul dengan crochet plak..hehehe. saje nk tukar angin..hehehe. Baru belajar buat crochet..dan ini lah hasilnya...ta daaaaaaa.............


Fit untuk baby umur 3-6bln 
untuk tempahan blh sms/whatsup no ini 01123786561 <Eizzan>


cakk!! saya dah jadi model mama...hehe comel x??



Iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nuffnang Malaysia